Drie redenen waarom derde keuze Custovic dé man is om Waasland-Beveren in 1A te houden

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 1 reacties
Drie redenen waarom derde keuze Custovic dé man is om Waasland-Beveren in 1A te houden

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sinds zaterdag heeft Waasland-Beveren een nieuwe hoofdtrainer: Adnan Custovic. De 40-jarige Bosniër moet op de Freethiel tegelijkertijd rust brengen en de ploeg nieuw leven inblazen én vooral: meer punten pakken dan de 11 op 45 van de heenronde. Is hij de redder in nood?

Opvallend: Adnan Custovic was amper derde keuze. Bob Peeters kon de contractvernieuwing van huidige werkgever Westerlo niet weigeren en Yves Vanderhaeghe verkoos een terugkeer naar Kortrijk. Custovic trok het zich niet aan en ging in op de noodkreet van de Leeuwen.

2000%

Aan ambitie alvast geen gebrek. "Ik ben 2000 procent gemotiveerd en heb één missie: Waasland-Beveren redden", verklaarde hij op zijn voorstelling. Intussen heeft Custovic ook al zijn eerste training achter de rug. "Blij dat ik weer op een veld mag staan, zeg dat wel. Het was veel, veel, veel te lang geleden (lacht). Ik kan niet wachten om terug aan de slag te gaan." (lees hier meer)

Ervaren redder

De reddingsmissie waarover hij spreekt is overigens geen primeur. Vorig seizoen nam hij over bij KV Oostende na een 1 op 21 en hij bracht de ploeg nog ruim voor het seizoenseinde in veiligheid. Het moet zeker meegespeeld hebben in de keuze van het Beverse bestuur. "Custovic weet wat het is om onder druk te presteren en een ploeg in eerste klasse te houden", zei sportief directeur Danny De Maesschalck.

De aanvaller

Nog een groot voordeel: Custovic heeft een neus voor doelpunten, letterlijk. Als ex-spits deed hij onder meer bij Moeskroen een gooi naar de topschutterstitel en dat moet hij ook overbrengen op zijn nieuwe manschappen, die tegenwoordig geen baan naar de goal meer zien. Hetzelfde grote knelpunt als de meeste ploegen in de degradatiezone, die aanval. Custovic is dus wel de juiste man op de juiste plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties