Twee hanen in het Anderlechtse kippenhok nu, wat wordt de taak van Zetterberg? "Leren, helpen en iets bijbrengen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 20 reacties
Twee hanen in het Anderlechtse kippenhok nu, wat wordt de taak van Zetterberg? "Leren, helpen en iets bijbrengen"
Foto: © photonews

Pär Zetterberg gaf vrijdag zelf meer uitleg over wat zijn rol zal worden binnen Anderlecht. Of Hein Vanhaezebrouck daar heel blij mee is, weten we niet. Want de coach zat er bij en luisterde er naar.

Toegegeven, de persconferentie was opgesplitst in twee delen. Toen we Hein Vanhaezebrouck - nadat Zetterberg alle vragen had gekregen - daarna vroegen wat hij vond van de aanstelling van het paars-wit icoon als assistent kregen we als antwoord: "Jullie hadden daarstraks de kans vragen te stellen, nu wil ik spreken over de match tegen STVV."

Veel leren van Hein, maar hoop dat ik ook iets kan bijdragen

Maar intern klinkt het dat Hein niet al te veel inspraak had in de aanstelling van zijn nieuwe assistent. Het is dan ook maar de vraag of hij een tweede haan in het kippenhok zal verdragen. "We hebben een keer of twee gesproken", zei Zetterberg zelf. "Ons idee van voetbal is bijna hetzelfde. Ik zal veel leren van hem en ik hoop dat ik ook wat kan bijdragen."

Zetterberg wordt - samen met Karim Belhocine - de man die de T1 met raad en daad moet bijstaan. Maar daarnaast krijgt Zetterberg ook inzeg in de transferpolitiek. Kwestie van hem van alle markten thuis te maken. 

Wat er van mij verwacht wordt? Het DNA terughalen

"Ik ga op de bank zitten en bij de veldtrainingen aanwezig zijn", zei 'Zet' over zijn rol binnen de club. "Maar wat er van mij verwacht wordt? We moeten het DNA van Anderlecht er terug inkrijgen. Iedereen weet dat de club sterk gewijzigd is. Ik moet het oude DNA mee proberen terughalen."

Wat ook speelt - en wat Verschueren en Coucke goed gezien hebben - is dat Zetterberg terughalen een heel populaire move is. "Maar alles hangt af van de resultaten", nuanceert hijzelf. "Als die slecht zijn, zal er ook kritiek komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties