AA Gent-fans pakken voor het eerst in de Ghelamco Arena uit met spionkop: "Er is destijds te weinig nagedacht over de stadiondynamiek"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 8 reacties
AA Gent-fans pakken voor het eerst in de Ghelamco Arena uit met spionkop: "Er is destijds te weinig nagedacht over de stadiondynamiek"
Foto: © photonews

De fans van AA Gent pakken op dinsdag 4 december, wanneer Beerschot Wilrijk op bezoek komt voor de bekerontmoeting, uit met een primeur. Voor het eerst in de Ghelamco Arena gaan de supporters een spionkop organiseren. In vak 225 achter het doel worden de sfeergroepen weer herenigd.

Na de verhuis van het Ottenstadion naar de Ghelamco Arena verdween de spionkop. "De fans hebben toen een nieuwe zitplaats gekozen, waardoor de sfeergroepen uit elkaar zijn gevallen", vertelt Dirk Vos, woordvoerder en ondervoorzitter van Supportersfederatie van AA Gent, in gesprek met Voetbalkrant.com.

"Ons toeschouwersaantal is quasi verdubbeld, maar de stadiondynamiek meenemen was moeilijk. Over de impact van de verdwenen spionkop is toen te weinig nagedacht."

"De sfeergroepen zijn uit elkaar gevallen toen de fans een zitje kozen in de Ghelamco Arena."

Buffalomars

Met de herinvoering van de spionkop wil de aanhang meer leven brengen in de brouwerij. "Het clubbestuur heeft zich geëngageerd voor voorstellen die de sfeerbeleving bevorderen", vervolgt Vos.

"De spionkop is daar een voorbeeld van. Verder willen we oude tradities weer in het leven roepen. Zo leeft het idee om de buffalomars, een populair supporterslied, net als vroeger voor de spelersopkomst te draaien. In onze nieuwe kick-off komt die song veel vroeger, en wordt de sfeeropbouw nadien wat afgebroken."

"Het clubbestuur heeft zich geëngageerd voor voorstellen die de sfeerbeleving bevorderen."

Volgend seizoen

De bekerpartij tegen Beerschot Wilrijk, die niet in het abonnement zit, is de ideale gelegenheid om met de nieuwe spionkop te experimenteren. "Indien het initiatief aanslaat, kan de spionkop ten vroegste volgend jaar terugkeren. We moeten bekijken hoe een eventuele verhuis van abonnementsplaatsen praktisch kan geregeld worden", besluit Vos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties