Coucke ontmijnt enkele bommetjes: "Landry heeft mijn raad iets te letterlijk genomen"

Coucke ontmijnt enkele bommetjes: "Landry heeft mijn raad iets te letterlijk genomen"

Marc Coucke kreeg de laatste maanden toch wel bakken kritiek over zich. Nu probeert hij een paar van die bommetjes te ontmijnen. Hij geeft meer uitleg over het 'geval Dimata', zijn relatie met Hein Vanhaezebrouck en de transfer van Bubacarr Sanneh.

Over dat hij Dimata vroeger op vakantie liet vertrekken...

"Dat was een misverstand. Landry was gekwetst na de match. Ik ging hem opzoeken en hij zegt tegen mij: 'Ik ga niet naar de beloften van de Rode Duivels kunnen.' Er stonden twee dokters bij en die bevestigden dat hij zelfs niet ging kunnen trainen. Dan heb ik gezegd: 'Landry, luister, het beste wat je nu kan doen is vijf dagen in de zon gaan liggen.' Dat was een goedbedoeld advies, geen bevel. Landry heeft mijn raad iets te letterlijk genomen en is op verlof vertrokken, zonder de coach te verwittigen. Dat was fout."

Over zijn relatie met Hein...

"Die is goed. Wat jullie schrijven - dat er al langer een haar in de boter zit tussen ons - klopt niet. We hebben ongeveer één keer per week contact. Ik vind Hein een zeer goede coach en ik ben tevreden over zijn werk. Niet over de resultaten, uiteraard. Verder kent iedereen zijn rol binnen de club. Ook ik. Dat ik mij met het sportieve zou bemoeien, klopt niet."

Over de transfer van Sanneh...

"En dat ik de transfer van Sanneh zou doorgedrukt hebben, klopt ook niet. We hadden een lijst met namen voor een extra centrale verdediger. Daaruit kwam een shortlist met vier spelers voort waarmee we naar Hein zijn gestapt. Hij heeft er twee geschrapt. De twee die overbleven - onder wie Sanneh - daar hebben we ons op gericht."

"Maar het was toen al eind augustus, dus het moest snel gaan. Ja, ik heb toen meegeholpen om de onderhandelingen snel rond te krijgen. We zullen overigens eens zien waar Sanneh binnen enkele jaren zit, want die jongen wordt nu al afgeschreven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties