Mister Michel had Jean Dockx, Mister Michael rekent op Pär Zetterberg voor die rol

Mister Michel had Jean Dockx, Mister Michael rekent op Pär Zetterberg voor die rol
Foto: © photonews

Zetterberg wil de nieuwe Jean Dockx worden. Voor de jongere lezers: Jean Dockx was tot 2002 vijftien jaar lang de rechterhand van tien trainers, maar vormde ook de brug tussen de technische staf en het management. Een man die geëerd en geloofd werd om zijn integriteit.

Dockx was de vertrouweling van Michel Verschueren en nu wil zoon Michael opnieuw zo'n rol creëren. Een man waar de spelers terecht bij kunnen als ze een probleem hebben, maar ook iemand waar het management kan bij gaan polsen als ze voelen dat er iets scheelt.

"Maar ik ga niet de schoonmoeder van de coach worden of de mol van de voorzitter", gaf Zetterberg mee. Dat is ook niet de bedoeling. Jean Dockx - met wie Zetterberg zelf als speler een uitstekende band mee had - was een man die wist wat hij moest communiceren en wat niet. Voor wie discretie het hoogste goed was.

Waakhond over het DNA

Daarom waren de spelers ook gek van hem en was zijn dood een zware klap. Dockx bewaakte ook het DNA van Anderlecht en trok aan de alarmbel als er volgens hem iets verkeerd was in de samenstelling van de groep. Dat is zowat de rol die Zetterberg ook zal krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties