Hoofd jeugdopleiding Kindermans ziet één groot probleem voor Verschaerens en Doku's: "Kompany had Tihinen naast hem"

Hoofd jeugdopleiding Kindermans ziet één groot probleem voor Verschaerens en Doku's: "Kompany had Tihinen naast hem"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De jeugd van Anderlecht staat momenteel vol in de schijnwerpers. De club zet die daar ook, bij gebrek aan andere figuren die tot de verbeelding spreken. Jean Kindermans, hoofd opleidingen, ziet wel een probleem voor de huidige generatie talenten die hun kans krijgt.

Kindermans weet niet wat hij zou kiezen tussen kampioen spelen of derde worden met een hele ploeg jongeren. "Natuurlijk kiest mijn hart voor de jeugd. Maar mijn hersenen willen kampioen worden. Ga je voluit voor doorstroming, zoals we nu zouden kunnen doen? Ik snap de mensen die daarom vragen. Maar je moet er rekening mee houden dat dat ook contraproductief kan werken", zegt hij in HLN.

De ervaren spelers zijn zelf op de sukkel

Want de omkadering is niet perfect op dit moment. "Onze beste jeugdspelers zijn altijd doorgebroken wanneer ze goed omringd waren. Kompany stond naast Tihinen, Praet had Biglia achter zich. Leiders. Maar nu zie ik dat niet. De ervaren spelers zijn zelf op de sukkel."

"Dat kan een rem zijn op de ontwikkeling van de talenten. Wie zal de Verschaerens en Doku's nu over hun dode punten helpen? Met één, twee leiders erbij, is er veel mogelijk. Misschien is dan stilaan het moment gekomen om te zeggen: we willen élk jaar kampioen worden, mét eigen jeugd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties