Thorup verklaart de keuze voor Dejaegere op rechts: "Het klikt met iedereen voorin"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 0 reacties
Thorup verklaart de keuze voor Dejaegere op rechts: "Het klikt met iedereen voorin"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Thorup verraste enigszins met zijn opstelling tegen Beerschot Wilrijk. Zo koos hij voor vijf jongens die eigenlijk allemaal centraal op het middenveld in actie kunnen komen.

Zowel Esiti, Odjidja, Verstraete, Chakvetadze als Dejaegere speelden immers al heel wat wedstrijden in het centrum dit seizoen. Die laatste twee kwamen op de flank terecht, voor Chakvetadze is dat intussen routine, bij Dejaegere was dat al een hele poos geleden.

Vroeger kwam hij daar vaker in actie. "Natuurlijk heb ik naar wedstrijden van het verleden gekeken. Maar het belangrijkste is naar de speler zelf kijken en zien welke kwaliteiten hij heeft. Brecht is geen speler die alleen maar denkt aan de één tegen één. Het is een teamspeler, die graag en gretig in de ruimtes duikt. Hij heeft ook een goeie klik met bijna iedereen vooraan."

Souquet ontbolstert

Dat kwam ook rechtsachter Souquet ten goede, die wat aarzelend aan zijn carrière bij Gent begon. "Hij creëerde ook meer ruimte voor Souquet. Die heeft meer vertrouwen gekregen. Hij weet nu dat hij zijn plaats heeft en hij heeft ook getoond dat hij de rechtsback kan invullen zoals ik het wil, aanvallend, met acties, voorzetten en zelfs infiltraties in de zestien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties