Genk riskeert transferverbod na blunder met 'nieuwe De Bruyne'

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 44 reacties
Genk riskeert transferverbod na blunder met 'nieuwe De Bruyne'
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

De transfer van de 15-jarige Marius Könkkölä dreigt Racing Genk nog zuur op te breken. Dinsdag tekende de jonge Fin zijn eerste profcontract, maar daarvoor werden de regels van de Belgische Voetbalbond overtreden.

Marius Könkkölä zal pas in januari 2020 naar de Limburg verhuizen om de FIFA-reglementen na te leven. Het probleem is echter dat hij al oefenwedstrijden en onder meer de Kevin De Bruyne Cup meespeelde bij Genk, een inbreuk tegen de reglementen van de KBVB. Dat meldt Het Nieuwsblad.

"Een minderjarige buitenlandse speler, die nog niet geregistreerd is voor een Belgische club, is niet speelgerechtigd voor deelname, noch aan officiële wedstrijden, noch aan vriendschappelijke wedstrijden - en dus ook toernooien - voor welk elftal ook van de desbetreffende Belgische club", klinkt het bij de KBVB. Een boete en/of transferverbod hangt de club boven het hoofd.

Ontkenning in Genk

Genk ontkent voorlopig het probleem in een eerste reactie. "Marius heeft via enkele trainingen mogen ervaren hoe de club omgaat met jeugdspelers. In die korte en eenmalige periode, heeft Marius geen officiële wedstrijd gespeeld als formeel lid van onze club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties