Interview Vader Vanheusden ziet zoon Zinho liever gestaag naam maken: "Hij kan niet verliezen, hij is kwaad als hij bij een gezelschapsspelletje verliest"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

Vader Johan Vanheusden is enorm trots op wat zijn zoon momenteel doet bij Standard

Vader Vanheusden ziet zoon Zinho liever gestaag naam maken: "Hij kan niet verliezen, hij is kwaad als hij bij een gezelschapsspelletje verliest"

19 jaar en sinds enige tijd al uitgeroepen om ooit de nieuwe lichting Rode Duivels aan te voeren. Zinho Vanheusden wordt bedolven onder de lof sinds hij bij Standard in de ploeg is gekomen. Na de match tegen STVV vlogen de superlatieven in het rond. Vader Johan predikt echter geduld en rust.

Zinho Vanheusden moest geduld hebben. Michel Preud'homme bracht hem met mondjesmaat, maar de laatste vier matchen stond hij in de basis. En het lijkt er niet op dat hij daar snel uit zal verdwijnen. Zijn prestaties spreken immers voor zich.

"Het was allemaal een kwestie van kansen en vertrouwen krijgen", knikt vader Johan, de trots duidelijk hoorbaar in de stem. "Je mag niet vergeten dat hij door die zware knieblessure acht maanden verloor. Het duurde even om het ritme te pakken te krijgen. De coach wachtte op het moment dat hij helemaal klaar was."

Tegen STVV toonde Vanheusden niet enkel zijn verdedigend talent, maar ook dat hij aanvallend meer dan zijn steentje kan bijdragen. "Dat hangt af van de coach. Hij luistert naar alles wat Michel Preud'homme hem vraagt. In een systeem met drie kan hij ook mee inschuiven, hij heeft er de techniek voor. Maar in Italië heeft hij nooit met drie gespeeld, daar is het altijd met vier. Hij houdt zich ten alle tijde aan de richtlijnen."

Dat willen winnen, niet kunnen verliezen, ik vind dat geweldig

Maar in Italië is een verdediger ook gewoon een verdediger. "Het heeft ook te maken met zijn karakter dat hij zo naar voor trok. Hij kan niet verliezen, hij wil dat niet. Ook in gewone gezelschapsspelletjes. Als hij van mij verliest, is hij kwaad. Ik vind dat geweldig, het is enorm chique om te zien. Hij wil altijd winnen."

Die drie jaar scholing bij Inter werpen hun vruchten af. "Het maakt me niet uit wat de mensen zeggen, maar die drie jaar daar waren een fantastische investering in zijn carrière. Hij leerde daar enorm veel. De mensen zeiden dat hij te snel bij Standard vertrok. Maar had hij dan nu dezelfde kansen gekregen? Stond hij even ver?"

En nu? In principe moet hij aan het eind van het seizoen terug naar Inter. "Ik zou het verstandig vinden als hij in België blijft spelen. Dat hij zich hier eerst maar bewijst, bij Standard."

Sommigen beginnen zelfs al te spreken over de Rode Duivels. "Dat is allemaal toekomstmuziek. Laat hem eerst bij Standard het ritme maar onder de knie krijgen. Van die Europese matchen leert hij ook veel. Trouwens, de ene week ben je hier God en de andere week ziet men je niet meer staan. Maar ook daar kan hij perfect mee omgaan. Als je op je 19de in een ploeg als Standard speelt... Waarom dan zo snel willen gaan?"

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties