Drie redenen waarom KV Mechelen doorstoot naar de halve finale van de Beker
Redactie
| 8 reacties

Drie redenen waarom KV Mechelen Kortrijk uit de beker knikkert

Drie redenen waarom KV Mechelen doorstoot naar de halve finale van de Beker
Foto: © photonews

Kortrijk-coach Yves Vanderhaeghe en zijn spelers zijn gewaarschuwd. Al twee eersteklassers werden uit de beker gekegeld achter de Kazerne en bij KV kunnen ze niet wachten om een derde JPL-ploeg met lege handen naar huis te sturen.

Het zal een aartsmoeilijke opdracht worden voor de Kerels om voorbij KV Mechelen te raken en de poorten van de halve finale van de Croky Cup open te beuken. Hier zijn alvast drie redenen waarom Mechelen en niet Kortrijk zal doorstoten.

1. Al twee eersteklassers gingen voor de bijl

Op weg naar de kwartfinales schakelde KV Mechelen al drie ploegen uit. Eerst werd er thuis met 2-0 gewonnen tegen Albert Quevy-Mons (derde amateurklasse) en daarna gingen twee ploegen uit de Jupiler Pro League voor de bijl.

Antwerp kwam nochtans met een sterk elftal naar het AFAS-Stadion Achter de Kazerne, maar het mocht niet baten. Bolat, Mbokani, Refaelov, Hairemans en hun ploegmakkers konden niet verhinderen dat ze met 3-1 onderuit gingen en uit de Croky Cup lagen.

In de achtste finale werd Lokeren met lege handen naar huis gestuurd. Het werd 2-0 tegen de fel geplaagde Waaslanders -ze staan laatst in de Jupiler Pro League- en ook van hen kan je niet zeggen dat ze met een B-elftal naar Mechelen kwamen.

2. Verliezen. Wat is dat?

Dat KV in een positieve flow zit is een understatement van jewelste. Bijna elke wedstrijd wordt gewonnen en een ticket voor het (eventuele) promotieduel naar eerste klasse A hebben ze al op zak.

Als je aan een Maneblusser vraagt hoe het voelt om te verliezen zal hij je geen antwoord kunnen geven. De laatste nederlaag dateert al van 14 september in het Olympisch Stadion van Beerschot Wilrijk (1-0). Dat was meteen ook de eerste en laatste nederlaag van KV onder leiding van trainer Wouter Vrancken.

Bovendien leverde ook de eerste periodetitel een grote bijdrage op de positieve sfeer bij KV. Oké, ze kunnen ook nog vol voor die tweede periodetitel gaan om 100% zeker te zijn van de promotie, maar de druk in 1B ligt nu toch vooral bij Union en Beerschot Wilrijk. En die druk is er in de Beker ook niet voor KV. Als niet-eersteklasser is een nederlaag tegen Kortrijk zeker geen schande.

3. Thuis

Zowel tegen Antwerp als tegen Lokeren mocht Mechelen de partij thuis afwerken en dat is tegen Kortrijk ook het geval. Dat is een enorm voordeel tegenover de West-Vlamingen. Tegen Lokeren waren er bijvoorbeeld op een weekdag (woensdag 5 december) maar liefst 8.300 fans in het stadion. Dat zal woensdagavond ongetwijfeld niet anders zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties