Elke keer als Cristiano Ronaldo scoort heeft deze spits er al drie in het mandje liggen
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Paco Alcácer van Dortmund heeft veel minder tijd nodig om te scoren dan Messi en Ronaldo

Elke keer als Cristiano Ronaldo scoort heeft deze spits er al drie in het mandje liggen
Foto: © photonews

Dortmund staat autoritair aan de leiding in de Bundesliga en daar heeft doelpuntenmachine Paco Alcácer zeker zijn aandeel in. Hij scoort één keer om de 39 minuten en doet daarmee veel beter dan supersterren zoals Neymar en Messi.

Spaanse krant AS berekende welke spits het vlotst scoort op de Europese velden en kwam tot de constatatie dat Paco Alcácer van Borussia Dortmund er met kop en schouders bovenuit steekt. De Spaanse aanvaller scoorde twaalf keer dit seizoen op een totaal van 468 speelminuten. Omgerekend is dat één goal per 39 minuten.

De volgende in het rijtje is Kylian Mbappé. Die scoorde evenveel keer als Alcácer, maar hij deed dat in 836 minuten, of 1 goal per 70 minuten. Dan komt Messi met 1 doelpunt per 81 minuten, dus dat wil zeggen dat de ploegmaat van Witsel bij Dortmund het dubbel zo goed doet als Messi.

Neymar scoort dit seizoen gemiddeld om de 94 minuten en Cristiano Ronaldo moet gemiddeld meer dan twee uur voetballen voordat hij raak schiet. Hij scoort 1 keer om de 130 minuten. Intussen heeft Alcácer er dan al drie in het mandje liggen.

In het flimpje hieronder ziet u een iets uitgebreider lijstje met vlot scorende spitsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties