? Genk kijkt achterom naar fabelachtige cijfers én blikt vooruit: "We zetten de toon" en "Enorm trots"

? Genk kijkt achterom naar fabelachtige cijfers én blikt vooruit: "We zetten de toon" en "Enorm trots"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

2018 was een uitzonderlijk jaar voor KRC Genk. En dus kloppen ze zich met recht en reden op de borst.

In een persbericht heeft KRC Genk een aantal indrukwekkende cijfers van 2018 op een rijtje gezet. Ze zijn leider in de competitie, speelden in totaal liefst 60 wedstrijden en bleven lange tijd ongeslagen.

"Met 15 doelpunten staat Mbwana Samatta aan de leiding in het klassement van de topscorers. Alejandro Pozuelo staat met 9 assists op de tweede plaats in de Pro Assist. Met zijn 8 clean sheets staat Danny Vukovic gedeeld tweede in het clean sheets klassement", klinkt het verder nog.

We zetten de toon

Samatta tekende in het hele kalenderjaar overigens voor 28 doelpunten, terwijl 1400 supporters de trip naar Malmö maakten. Het is dan ook meer dan trots op die cijfers.

"We speelden maar liefst 60 wedstrijden (Jupiler Pro League, Croky Cup en Europa League samen), dat zijn er 7 meer dan Standard, 9 meer dan Brugge en 13 meer dan Anderlecht en Gent", klinkt het. "We scoorden daarin 129 keer, met 81 punten zijn we leider over het hele kalenderjaar."

Fans

Er is ook lof voor de fans: "We zijn bijzonder trots op jullie, supporters. Trots op de manier waarop jullie onze jongens steunen, door weer en wind. Trots omdat jullie met steeds meer mensen in het stadion zijn. Trots op de vele honderden supporters die meereisden naar onze uitwedstrijden in België en in Europa. Trots omdat we weer samen Genk zijn. Er zijn niet genoeg woorden om te zeggen hoe belangrijk dat is!"

Enkele van de opmerkelijke cijfers ook nog eens in een filmpje van de jonge Genkies: 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties