Analyse Anderlecht polste al bij diverse Belgische clubs en greep al naast diverse Nederlanders, is zesde keuze de beste keuze?

Anderlecht polste al bij diverse Belgische clubs en greep al naast diverse Nederlanders, is zesde keuze de beste keuze?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was op de persconferentie van Frank Arnesen vooral uitkijken naar een eventuele trainer die in diens spoor zou opduiken. Het bleek ijdele hoop voor het journaille in de catacomben van het Astridpark. Al veel namen passeerden de revue, de opties lijken stilaan uitgeput.

Michael Verschueren had vooraf aangekondigd voor 3 januari zijn nieuwe oefenmeester te willen voorstellen, maar de hele zaak sleept wat aan. Stilaan is zelfs de vraag wie er gaat komen. "We willen het niet te lang meer laten aanslepen", aldus Verschueren.

Ook Arnesen liet op de persconferentie in Anderlecht in zijn kaarten kijken: "De aanstelling van een nieuwe trainer is een prioriteit." De gewezen coryfee maakte ook duidelijk waarom het de komende maanden zeker niet Cocu zal worden - die wil een break na zijn avontuur in Turkije.

Tussenpaus?

Hoewel Arnesen een tussenpaus tot volgende zomer niet lijkt uit te sluiten, is het duidelijk dat RSC Anderlecht naarstig aan het zoeken is naar een nieuwe oefenmeester en die optie enkel zal gebruiken als er echt niemand gevonden wordt.

Cocu wil een aantal sabbatmaanden, ook Peter Bosz en Frank De Boer werden gepolst en zeiden neen. Zelfs binnen België lijkt voorlopig niemand toe te happen, noch Félice Mazzu noch Francky Dury willen hun team momenteel verlaten in het midden van het seizoen.

Jol? 

En dus worden de opties stilaan schaars. Martin Jol is ondertussen al de topkandidaat geworden, maar die heeft al sinds 2013 geen Europese club meer gecoacht. Het alternatief van het alternatief van het alternatief van het alternatief van ... heet dan Kasper Hjulmand.

Het is nog maar de vraag of Verschueren met een zesde of zevende keuze wil komen aandraven als het de supporters niet meteen enorm blij zou maken. Niet vergeten dat Par Zetterberg ook in het radarwerk nog wordt opgenomen de komende weken. 

Neen, als Anderlecht met Arnesen en Verschueren aan het roer echt opnieuw wil bouwen aan een nieuwe cultuur, dan zal het tijd moeten krijgen. En dan heb je een icoon nodig om ook van de fans dat krediet te hebben en te krijgen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties