Anderlecht mag zich in de handen wrijven met Arnesen: "Van Barça tot City, hij kan iedereen bellen in de voetbalwereld"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 18 reacties
Anderlecht mag zich in de handen wrijven met Arnesen: "Van Barça tot City, hij kan iedereen bellen in de voetbalwereld"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Kersvers technisch directeur Frank Arnesen is de man die Anderlecht mee uit de nood moet helpen. Of dat gaat lukken? "Laat hem zijn zin doen en ik weet zeker dat hij veel zal betekenen voor de club", zegt topscout, boezemvriend en voormalige collega bij PSV en Chelsea Piet de Visser.

Hij twijfelt geen seconde aan de slaagkansen van Arnesen. "Frank weet precies wat een ploeg nodig heeft. En steeds gaat hij tijdens zijn zoektocht in dialoog met de scouts en trainersstaf. Dat is zijn grote kracht", zegt de Visser in gesprek met Het Laatste Nieuws.

"Hij kan iedereen bellen in de voetbalwereld. Van Barça tot City. Dat komt omdat hij een 'mensenman' is. Frank zit niet alleen op zijn kantoortje als technisch directeur. Hij komt mee op het veld staan, geeft de mensen knuffels en spreekt zijn talen. Echt, overal ter wereld waar ik spelers of directieleden tegenkom, gaat het gesprek vaak al snel over Frank."

Wel een heel verschil tegenover zijn vorige functie als president-commissaris bij PSV. "Ik voelde dat hij zijn ei niet kwijt kon in die rol. Kijk, een commissaris mag één keer per maand zijn mening geven tijdens een vergadering. Verder mag je niks beslissen", zegt De Visser.

"Frank, daarentegen, wil dagelijks bezig zijn met voetbal. Bij Anderlecht kan hij dat opnieuw. Laat hem zijn zin doen en ik weet zeker dat hij veel zal betekenen voor de club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties