Thorup weet precies wat hij wil van zijn bestuur: "Zes tot acht goeie spelers nodig in dat compartiment"

Thorup weet precies wat hij wil van zijn bestuur: "Zes tot acht goeie spelers nodig in dat compartiment"
Foto: © photonews

AA Gent staat weer in de top zes en wil daar ook blijven staan. Om dat te verwezenlijken kijkt trainer Jess Thorup toch naar zijn bestuur, want hij wil een aantal versterkingen.

Thorup wil vooral zijn aanval beter stofferen. "Ik wil er graag twee offensieve spelers bij. Niet omdat ik ontevreden ben over de huidige jongens, maar je hebt zes tot acht goede spelers nodig in dat compartiment", legt hij uit in Het Nieuwsblad.

"Ik denk dat we kwaliteit nodig hebben om de concurrentie te vergroten. De rest van de ploeg is goed, daar hebben we voldoende. Jullie praten vaak over Yaremchuk, dat hij te weinig goals maakt, maar ik vind zijn prestaties niet zo slecht. Dan is de vraag of je iemand moet halen die hem kan vervangen of iemand die hem kan helpen."

Kracht 

Alexander Sorloth, de 23-jarige Noorse spits van Crystal Palace, zou zo'n 'helper' kunnen zijn. "Na 2,5 maanden in België is het mij duidelijk dat je hier kracht en snelheid nodig hebt. Kleinere spelers die tussen de lijnen lopen hebben een aanpassingsperiode nodig. Voor iemand als Sorloth zal het makkelijker gaan. Hij speelde al in Groningen en Engeland. Hij weet hoe het is om buiten Denemarken te voetballen. Hij zou ons kracht, snelheid en hopelijk goals kunnen brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties