Nieuwe boomlange spits van Gent stond ook op het lijstje van een andere Belgische topclub: " Toen ik van Gent hoorde wist ik het al"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties
Nieuwe boomlange spits van Gent stond ook op het lijstje van een andere Belgische topclub: " Toen ik van Gent hoorde wist ik het al"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Alexander Sörloth komt KAA Gent tot het einde van het seizoen versterken. Hij komt op huurbasis over van Crystel Palace, maar hij had ook naar een andere Belgische topclub kunnen gaan.

“Half december kreeg ik te horen dat AA Gent me graag wou hebben”, vertelt Alexander Sörloth bij HLN. “Het was trouwens niet de enige Belgische interesse, want ook Club Brugge had belangstelling. Maar eerlijk: toen ik van Gent hoorde, dacht ik aan geen andere club meer."

De coach

"Ik wist dat ik hier weer onder Jess Thorup zou werken, ik wist welk voetbal Gent wou spelen: offensief, met veel goals en met de ambitie om de top van het klassement te bestormen." Sörloth speelde vorig seizoen bij Midtjylland al onder Thorup en dat beviel hem. Met vijftien goals en negen assists in 26 wedstrijden wist hij een transfer naar Crystal Palace te versieren.

Bij de Oost-Vlamingen loopt de 1,95-meter lange aanvaller een oude bekende tegen het lijf, want bij de Noorse nationale ploeg speelt hij samen met verdediger Sigur Rosted. "De voorbije dagen belden we regelmatig. Ik weet dat ‘Sigi’ gedeeld topschutter is, dus daar zullen we snel iets aan moeten doen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties