Leko en Clement zijn dé topfavorieten voor 'Trainer Van Het Jaar', Broos maakt zijn voorkeur kenbaar

Leko en Clement zijn dé topfavorieten voor 'Trainer Van Het Jaar', Broos maakt zijn voorkeur kenbaar

Er lopen enkele jonge en talentvolle trainers rond in onze Jupiler Pro League. Toch torenen er twee ver boven de rest uit: Philippe Clement (KRC Genk) en Ivan Leko (Club Brugge) behoren tot de crème de la crème van het trainerskorps in onze competitie.

Beide zijn dan ook topfavoriet voor de titel van 'Trainer Van Het Jaar'. Ivan Leko pakte de titel met Club Brugge en legde een knap parcours af in de Champions League waarin het zes punten wist te sprokkelen. Philippe Clement maakte van KRC Genk een pletwals die momenteel de JPL domineert. 

Clement wint het pleit

Hugo Broos, die beide ploegen nog onder zijn hoede had, heeft wel een uitgesproken favoriet: "Ze zullen het in Brugge niet graag horen, maar dan kies ik toch voor Clement", is de technisch directeur van Oostende duidelijk in Het Laatste Nieuws

Peoplemanager

"Wat Leko het voorbije jaar gerealiseerd heeft, is knap, maar de prestatie van Clement schat ik nog net iets hoger in. Philippe verdient het om 'Trainer van het Jaar' te worden."

"Ik had in Philippe altijd al wel een trainer gezien, maar wat mij verrast heeft, is dat hij ook zo'n goeie peoplemanager is. Hij weet individueel veel uit spelers te halen, als je ziet hoe mannen als Pozuelo, Malinovskyi en Trossard onder hem geëvolueerd zijn. Dat had ik niet zo in Philippe gezien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties