Duivelse Citizens in de lappenmand: Guardiola heeft slecht nieuws over Kompany, De Bruyne vraagt geduld
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 1 reacties

Kan Manchester City nog rekenen op Rode Duivels Kompany en De Bruyne?

Duivelse Citizens in de lappenmand: Guardiola heeft slecht nieuws over Kompany, De Bruyne vraagt geduld

Na de 9-0 (!) in de heenmatch kan Manchester City woensdag desnoods een jeugdploeg naar Burton sturen om de bekerfinale te verzekeren. Het is bijna een zekerheid dat de twee - blessuregevoelige - Belgen niet in actie zullen komen.

Coach Pep Guardiola had op de persconferentie slecht nieuws over Vincent Kompany. "Vincent is niet fit. Hij heeft last van enkele kleine kwaaltjes. Hij komt wel weer terug, maar ik weet nog niet wanneer", meende hij. De laatste match van Kompany dateert alweer van 3 januari tegen Liverpool (2-1).

Kevin De Bruyne is nog naar zijn beste niveau aan het toewerken na een lange revalidatie en zal rust krijgen. Zondag sprak hij na zijn eerste 90 minuten in Huddersfield nog met HLN

"Ik heb een reeks matchen nodig om te kunnen groeien. Ik ben het nog niet gewend om elke drie dagen te spelen", zei hij. "Ik ben tevreden over mijn spelpeil, maar je kan het nog niet vergelijken met vorig seizoen. Sinds het WK was ik out. Ik heb tijd nodig om aan het tempo en het ritme te wennen. Stap voor stap."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties