De nieuwe chouchou van het Astridpark: al jaren gekoesterd op Neerpede, maar voor hem kan het niet snel genoeg gaan

De nieuwe chouchou van het Astridpark: al jaren gekoesterd op Neerpede, maar voor hem kan het niet snel genoeg gaan
Foto: © photonews

Yari Verschaeren heeft zich zondagavond tot nieuwe chouchou van het Astridpark gekroond. De 17-jarige student liet zich met zijn dribbels en acties opmerken bij het grote publiek. Maar eigenlijk wordt hij al jaren gekoesterd in de schoot van Neerpede.

Tot zijn tiende speelde hij eerst voor Kruibeke en daarna voor Waasland-Beveren. Maar op een jeugdtoernooi draaide hij een paar spelertjes van Anderlecht gek en dat was de Anderlecht-scouts niet ontgaan. Ze belden twee dagen nadien meteen naar zijn ouders en Verschaeren hoefde zelf geen moment te twijfelen.

Heel snel profcontract

En ze wisten meteen wat voor vlees ze in Neerpede in de kuip hadden. Op zijn 14de begonnen ze al te onderhandelen over een profcontract de dag dat hij 16 zou worden. Want ze wisten dat hij zich ook op de internationale toernooien in de kijker zou spelen. 

In juli 2017 sprak hij een eerste keer met de pers, nadat hij zijn profcontract bij Anderlecht getekend had: "Ik hoop om snel in de eerste ploeg te geraken. Daar kan ik zien hoe goed ik ben. Mijn droom is om ooit bij FC Barcelona te kunnen spelen", sprak hij de kinderdroom van velen uit.

Het kan niet snel genoeg gaan

Deel 1 is alvast geslaagd. Hij verdween door zijn examens - zijn ouders dringen er op aan dat hij schoolwerk laat voorgaan - een poosje uit beeld. Hij kon niet alle trainingen meedoen na zijn debuut tegen STVV en miste een paar selecties, wat hem met een nukkig gezicht op Neerpede deed rondlopen. Aan zelfvertrouwen ontbreekt het hem niet.

Fred Rutten wou hem gisteren niet bewieroken, maar in zijn entourage klinkt het dat Verschaeren niet de jongen is die gaat zweven. Maar de vraag of het allemaal te snel gaat, moet je hem ook niet stellen. Het kan immers niet snel genoeg gaan voor hem...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties