Heeft Anderlecht binnenkort een gigantisch probleem? Sponsors hebben clausules in hun contracten staan

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 31 reacties
Heeft Anderlecht binnenkort een gigantisch probleem? Sponsors hebben clausules in hun contracten staan
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Met nog zes wedstrijden te gaan valt Anderlecht op dit moment uit de top zes. De Brusselaars dreigen zo voor het eerst play-off 1 te missen en dat zou een sportief en financieel drama zijn voor de recordkampioen...

AA Gent miste in het seizoen 2013-2014 play-off 1, de Buffalo's hielden daar een verlies van drie miljoen euro aan over. Voor Anderlecht dreigt een gelijkaardig scenario want La Dernière Heure meldt dat sommige topsponsors resultaatsclausules in hun contract hebben staan. 

Ook voor de televisierechten is het opletten geblazen voor paars-wit. Het klassement van de laatste vijf jaar is een belangrijke factor. Onder Vanden Stock voerde RSCA die klassering altijd aan. Als het dit seizoen opnieuw naast de titel grijpt werd het de afgelopen vijf jaar slechts 1 keer kampioen en dat heeft gevolgen voor tv-gelden. 

En dan hebben we het nog niet eens over de dalende spelerswaarden moesten de fiere Brusselaars naast play-off 1 grijpen, want je kan play-off 2 bezwaarlijk een etalage voor spelers die een transfer willen noemen. 

Europees voetbal?

Anderlecht speelt nu al 56 jaar op rij Europees voetbal. Stel je maar eens voor dat Marc Coucke in zijn eerste volledige seizoen als voorzitter die reeks doorbreekt... Volgens Het Nieuwsblad is er maar 11 procent kans om via play-off 2 alsnog Europees voetbal te halen. De enige club die er tot nu toe in slaagde om op die manier de poulefase van de Europa League te bereiken is Racing Genk in 2010.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties