Opmerkelijk: Coucke eist miljoenen terug van oude aandeelhouders omdat er lijken uit de kast vielen

Opmerkelijk: Coucke eist miljoenen terug van oude aandeelhouders omdat er lijken uit de kast vielen

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Marc Coucke heeft sinds zijn overname van Anderlecht een paar onverwachte zaken teruggevonden. Zaken uit het verleden, vooral in de spelerscontracten. En daar is hij niet te blij mee en hij eist 4 miljoen euro terug van de voormalige aandeelhouders.

De schuldenberg van Anderlecht bedraagt 45 miljoen euro. Die wil hij zelf ook oplossen door een kapitaalsverhoging, maar een deel moet volgens hem ook komen van de oude aandeelhouders. Hij stuurde volgens Het Nieuwsblad een schadeclaim naar alle voormalige aandeelhouders die meer dan 1 procent aan hem verkochten.

Doorverkooppercentages

In totaal voor zo'n 4 miljoen euro. Eerst wou hij zelfs tien, maar dat was onmogelijk. Waarover gaat het dan? Clausules in de spelerscontracten. Zo vond hij dat Trebel minstens tien miljoen waard was, maar in zijn contract stond een clausule dat hij voor 6 miljoen weg kon. Om dat op te lossen gaf hij hem een nieuw contract, maar hij is nu wel de bestbetaalde speler bij Anderlecht. En zonder die clausule had Anderlecht hem nooit kunnen weghalen bij Standard.

Daarnaast zijn er redelijk wat doorverkoopclausules, waardoor de club waarbij de speler gekocht werd, ook nog meeprofiteert bij een doorverkoop. Een vrije normale zaak in de voetbalwereld, maar Coucke voelde zich toch in de zak gezet. En er waren financiële meevallers zoals de rechtzaak tegen Suarez, die Anderlecht won. En ook de doorverkooppercentages bij Stanciu en Kaminski.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties