Overvloed aan A-kernspelers bij beloften Anderlecht stemt Pro League tot nadenken: "Vanaf volgend seizoen misschien een nieuwe formule"

Clint Vens
| 5 reacties
Overvloed aan A-kernspelers bij beloften Anderlecht stemt Pro League tot nadenken: "Vanaf volgend seizoen misschien een nieuwe formule"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht geraakte afgelopen mercato niet af van de overtollige ballast in zijn spelerskern. Daardoor peult die paarswitte kern momenteel uit. Fred Rutten wil echter zijn volledige spelersgroep scherp houden en bijgevolg haspelt een groot deel van de A-kern nu zijn matchen af bij de beloften.

Maar liefst dertien A-kernspelers kwamen afgelopen week in actie met de beloften van Anderlecht tegen Club Brugge. Een kwalijke zaak voor de speelkansen en dus ontwikkeling van de 'echte' youngsters. CEO van de Pro League, Pierre François, ziet het niet graag gebeuren maar staat machteloos.

Geen competitievervalsing

"We kunnen echter niet spreken van competitievervalsing, want het reglement verbiedt nergens deze praktijk", zegt Pierre François in La Capitale. "En op die manier werken past niet bij RSCA. Maar dit is geen goede zaak."

Nieuwe formule

François wil ingrijpen: "Als er een consensus is, zou er vanaf volgend seizoen een nieuwe formule kunnen komen. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat van de achttien spelers op het wedstrijdblad, er slechts zes ouder dan 23 jaar mogen zijn, terwijl er zes jonger dan 21 jaar zouden moeten zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties