Coucke over zijn moeilijk begin bij Anderlecht: "Natuurlijk doe je in het eerste jaar stommiteiten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 17 reacties
Coucke over zijn moeilijk begin bij Anderlecht: "Natuurlijk doe je in het eerste jaar stommiteiten"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Marc Coucke kende geen onomstreden start als voorzitter van topclub Anderlecht. Hij geeft aan dat de massale aandacht die de club krijgt, de zaken weleens bemoeilijkt.

Spijt heeft hij niet. "Neen, absoluut niet", aldus Coucke in De Afspraak. "Maar we komen wat meer struikelblokken tegen dan verwacht. Op sommige vlakken schrik ik wel van alles wat rond deze club hangt en hoezeer alles wordt uitvergroot. Als je daar in je neus peutert, dan is het nationaal nieuws. Dat had ik niet in die mate verwacht en dat maakt het iets moeilijker om zaken te veranderen."

Positieve supporters

"Ik heb nog projecten gehad en initiatieven genomen. Het eerste jaar kom je heel vaak van alles tegen als je zaken wil veranderen. Maar ik heb nog nooit meegemaakt dat ze elke week kwamen filmen om te zeggen: 'nu doet hij dit mis en nu dat.' In de meeste bedrijven en projecten die je probeert te veranderen, doe je in het eerste jaar stommiteiten. Maar als dat elke dag in de krant staat, dan maakt dat het wel wat moeilijker."

De supporters, die hebben wel nog geduld. "De supporters stellen zich enorm positief op. Ik weet echt niet op welke tijd het zal zijn, maar deze club komt terug. Als we dat zullen vieren, dan zal het des te meer deugd doen. Ik blijf er in geloven. Vanzelfsprekend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties