Marc Brys begint na nieuwe triomf nog niet te dromen: "Laat ons gewoon ons eigen verhaal schrijven"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sint-Truiden
| 2 reacties
Marc Brys begint na nieuwe triomf nog niet te dromen: "Laat ons gewoon ons eigen verhaal schrijven"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met nog vijf wedstrijden te gaan ziet het er steeds rooskleuriger uit voor Marc Brys en STVV. De Kanaries wonnen na een late goal van Kinoshita tegen Waasland-Beveren en komen steeds dichter bij een play-off 1-ticket.

Kort samengevat: Brys zag een mindere match van zijn team, maar was vooral tevreden met de drie punten. "In de eerste helft hadden we het moeilijk omdat we de 2 tegen 1-situaties niet uitspeelden", analyseerde Brys na de wedstrijd. "We dreigden wel, maar het waren geen 100% echte kansen."

"In de tweede helft speelden we het meer uit en toen kwam er ook meer dreiging", vervolgde de STVV-coach. "De tegenstander wilde ook niet meer, dus dan kregen we een moeilijke en lelijke wedstrijd. Enorm leuk dat we in het slot toch nog scoren en verdiend winnen. Ook al was het geen mooie match. Ik ben dus wel een tevreden man."

Nog niet dromen

Play-off 1 komt steeds dichterbij, maar in Haspengouw houden ze beide voeten op de grond. "De focus lag op deze match en zal vanaf morgen op de volgende match liggen", is Brys duidelijk. "Maar gaandeweg zal de focus steeds meer op play-off 1 liggen. Laat ons gewoon ons eigen verhaal schrijven."

"Er wacht ons bovendien nog een zeer moeilijk parcours. We spelen thuis tegen Charleroi en Gent, tegenstanders die ook voor play-off 1 meedoen. En we moeten nog naar Club Brugge, Zulte Waregem en Moeskroen. We weten waar we voor staan, maar je moet realistisch zijn: dat is een zwaar parcours", besluit Brys. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties