Van Avenatti tot Brugse derby: dit zijn de leukste statistieken van speeldag 25

Sam Suttels
Sam Suttels
| 0 reacties
Van Avenatti tot Brugse derby: dit zijn de leukste statistieken van speeldag 25
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag 25 in de Jupiler Pro League zit er alweer op. Een overzicht van de leukste statistieken van afgelopen weekend.

De Jupiler Pro League heeft op haar website een overzicht met statistieken en feiten over speeldag 25 gepubliceerd. Wij pikten er de leukste uit.

Avenatti

Felipe Avenatti schonk KV Kortrijk zaterdag de overwinning in Eupen met het enige doelpunt van de wedstrijd. Wat blijkt: alle vijf de competitiewedstrijden waarin de Argentijn trefzeker was, die won Kortrijk ook.

Anderlecht

Ook nieuwe trainer Fred Rutten krijgt Anderlecht voorlopig niet aan de praat. Thuis tegen Zulte Waregem bleven ze steken op een scoreloos gelijkspel. Momenteel staan de Brusselaars zesde in de stand. In het seizoen 1972-1973 eindigde RSCA voor de laatste keer niet in de top 5.

Tomasevic

Zarko Tomasevic bezorgde KV Oostende in extremis een punt op Charleroi. Het was zijn eerste doelpunt in de Jupiler Pro League in ruim een jaar tijd. Zijn laatste treffer dateerde van 28 januari 2018.

Moeskroen

De Henegouwers beleven hoogdagen onder de Duitser Bernd Storck. Les Hurlus boekten een knappe 12/12, terwijl ze slechts vier van de voorgaande 21(!) wedstrijden winnend konden afsluiten.

Lokeren

Het in degradatiezorgen verkerende Sporting Lokeren boekte een meer dan deugddoende zege thuis tegen Antwerp, de nummer drie in het klassement. De rode lantaarn pakte daarvoor 0/15, de slechtste reeks sinds december 2009.

Cercle-Club

Een tumultueuze Brugse derby eindigde zondag in een 2-2 gelijkspel. Cercle kon zo opnieuw niet winnen tegen de grote rivaal. In de laatste tien onderlinge confrontaties won groen-zwart maar één keer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties