Hoe Maehle bijna bij Gent belandde
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 3 reacties

Joakim Maehle kon naar Gent maar tekende een halfjaar later bij Genk

Hoe Maehle bijna bij Gent belandde
Foto: © photonews

Joakim Maehle scheert momenteel hoge toppen bij Racing Genk, maar voor hetzelfde geld speelde hij nu bij een andere topper uit de Jupiler Pro League.

In de januari 2017 diende AA Gent een fiks bod in bij Aalborg om zich te versterken met Joakim Maehle. De scouting van Gent was laaiend over de flankverdediger met drie longen en de toenmalige coach, Hein Vanhaezebrouck, gaf zijn fiat. De Deense club en de speler wilden toen niet meewerken aan een transfer, ondanks een bod van 1,3 miljoen euro schrijft Het Nieuwsblad.

Die interesse van Gent kwam te vroeg

In de zomer die daarop volgde plukte Genk hem weg en deed Gent geen moeite meer. Zij zagen de transfer van Foket naar het buitenland afketsen en trokken Bronn aan. De Limburgers moesten dan weer op zoek naar een vervanger voor Castagne en kwamen zo bij Maehle terecht.

"Die interesse van Gent kwam te vroeg", reageerde de moeder van Maehle bij dezelfde krant. "Maar dat vonden wij een halfjaar later nog steeds, toen hij naar Genk ging. We begrepen niet wat er allemaal gebeurde. Bij de jeugd speelde hij vaak in de tweede of derde ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties