Coach Rutten schenkt Kara, Zulj en Bolasie geen gratis vertrouwen: "Tevreden over de wintertransfers? Nooit"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 1 reacties

Fred Rutten: "Tevreden over de wintertransfers van Anderlecht? Nooit"

Coach Rutten schenkt Kara, Zulj en Bolasie geen gratis vertrouwen: "Tevreden over de wintertransfers? Nooit"

In januari haalde Anderlecht drie nieuwe namen: Kara Mbodj, Peter Zulj en Yannick Bolasie. Maar ze zullen zich nog mogen bewijzen, des te meer aan coach Fred Rutten.

"Of ik tevreden ben met de drie wintertransfers? Dat ben ik nooit", verklaart Rutten aan Het Laatste Nieuws. "In deze mercato krijg je bijna zelden wat je wil. Tenzij je Messi, Modric en Ronaldo haalt." Wat hij dan - realistisch gezien - wél had gewild? "Rendement."

Bij Anderlecht kom je dan al snel bij het gebrek aan leiderschap. Rutten zit op. "Dat is een thema dat tot vervelens toe in elke ploeg terugkomt. Oud-voetballers die nu analist zijn zeggen dan dat het in hun tijd beter was, journalisten nemen dat over. We leven in 2019, hé, niet meer in de jaren tachtig", meent hij.

"Er zijn ook stille leiders. Bij PSV heb ik met Cocu gewerkt, niemand hoorde hem, maar hij had wel impact", aldus Rutten. "Het is niet omdat je roept dat je een leider bent. Ik merk in Anderlecht dagelijks dat ouderen de jongeren raad geven. Dat is al een goed begin."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties