Robbie D'Haese (19) kroont zich ei zo na tot matchwinnaar van KVO, maar mispakt zich bij viering: "Compleet vergeten"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Oostende
| 0 reacties

Robbie D'Haese (19) kroonde zich ei zo na tot matchwinnaar van KV Oostende

Robbie D'Haese (19) kroont zich ei zo na tot matchwinnaar van KVO, maar mispakt zich bij viering: "Compleet vergeten"

KV Oostende kon moeilijk heel tevreden zijn over het punt uit een match die altijd moest gewonnen worden, maar één man had toch een brede glimlach: Robbie D'Haese. De 19-jarige flankspeler stond voor het eerst in de basis en met de openingstreffer was hij zelfs bijna de matchwinnaar.

"Hoe dit voelt? Super natuurlijk", glunderde D'Haese achteraf. "Dat doelpunt is toch wel een mijlpaal voor mezelf en bovendien ben ik vooral blij dat ik een bijdrage kon leveren aan het team. Het resultaat is uiteindelijk wel zuur, maar één punt is beter dan geen, zeker?"

Een punt dat er dus kwam dankzij zijn goal en sterke prestatie. Nochtans had niemand hem in de ploeg verwacht... Ook hijzelf niet. "Twee dagen geleden (donderdag, red.) op training kwam de coach het me zeggen. Het was toch wel een verrassing: in het begin van de week wist ik nog niets, zelfs in het laatste onderlinge wedstrijdje 11-tegen-11 zat ik niet bij de basisploeg", verklaarde de jonge Oostendenaar.

Waar is Jelle?

Nog opvallend: de doelpuntenviering van D'Haese. Hij liep direct recht naar de bank en leek iemand te zoeken maar niet te vinden. Hij legde zelf ook uit wat er gebeurde.

"Ah, Jelle Bataille, mijn beste vriend, had me op voorhand nog gezegd om naar hem te komen als ik zou scoren. Bij het doelpunt liep ik dus meteen naar de bank, maar… Jelle zat in de tribune. Ik was compleet vergeten dat hij was afgevallen als negentiende man. Stond ik daar", bulderlachte Robbie D'Haese.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties