Analyse Klimt OHL uit het dal? De ingrediënten voor een wederopstanding zijn er, nu nog de punten
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 6 reacties

Kan er bij OHL al sprake zijn van een wederopstanding?

Klimt OHL uit het dal? De ingrediënten voor een wederopstanding zijn er, nu nog de punten

Oud-Heverlee Leuven heeft de rode lantaarn doorgegeven aan Tubeke en won overigens met overtuigende cijfers van Westerlo. Een broodnodige zege voor een team dat het seizoen met torenhoge ambities startte, maar momenteel in acuut degradatiegevaar verkeert.

De resultaten waren al een heel seizoen niet om aan te zien en de beslissing van het Leuvense bestuur was er geen moeilijke om te nemen. Zowat iedereen die betrokken is bij de club zou Pearson al veel vroeger zijn C4 hebben gegeven, maar de ex-coach van Leicester City had heel wat krediet bij het Britse management van de club.

Op 3 februari was het dan eindelijk zover en in de speeldag die daarop volgde maakte Euvrard al meteen zijn debuut als hoofdtrainer. OHL had weinig te verliezen tegen topfavoriet KV Mechelen en maakte het de Maneblussers knap lastig. Geen punten, maar die kwamen er tegen Westerlo wel. De Kemphanen werden met 3-0 naar huis gestuurd.

Dynamisch duo

Maar is dat genoeg om ook al meteen van een wederopstanding te spreken? Ja. Maar wel een heel voorzichtige ja. Een eerste reden waarom OHL zich nu probleemloos naar het behoud zou kunnen voetballen is de coach. Alle ploegen kennen elkaars sterktes en zwaktes na al die onderlinge duels, maar net daarin kan OHL 2.0 misschien wel een verschil maken.

Daarnaast is er met Vercauteren iemand aan het roer gekomen die zijn strepen in het Belgisch voetbal al meer dan verdiend heeft. Voeg daar de frisse ideeën van Euvrard aan toe en je hebt een dynamisch duo.

Moeskroen als voorbeeld

Bovendien is er tijdens de voorbije mercato ook verstandig ingekocht. Achterin staat er met Kotysch veel ervaring en ook goalgetter Thomas Henry heeft tegen Westerlo zijn rekening voor OHL geopend. Mbombo speelde een verdienstelijke match en ook de 0 stond nog eens op het scorebord. Dat lukte onder de laatste tien matchen van Pearson maar één keer.

Maar vooral de prestatie zelf tegen Westerlo was er eindelijk nog eens eentje om over naar huis te schijven. Oké, tegen KVM was het spel niet slecht, maar de punten bleven uit. Vertrouwen kan veel doen met een club, kijk naar Moeskroen, maar niet alles. Maar ook daar zit een goede trainer en voldoende kwaliteit in de spelerskern om iets neer te zetten. Dus op dat vlak gaat de vergelijking zeker op.

De ingrediënten voor een wederopstanding - kwaliteit, een goede trainer en vertrouwen - zijn er zeker, nu de punten nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties