Het lijkt maar niet te lukken voor Gareth Bale: 4 redenen waarom de Welshman de hoge verwachtingen bij Real niet inlost

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 8 reacties
Het lijkt maar niet te lukken voor Gareth Bale: 4 redenen waarom de Welshman de hoge verwachtingen bij Real niet inlost
Foto: © photonews

Het is voorlopig niet het seizoen van Gareth Bale. De Welshman werd geacht de grote aanvalsleider van de Koninklijke te worden na het vertrek van Cristiano Ronaldo. Bale krijgt zijn motor maar niet aan de praat.

De afgelopen weken toonde Gareth Bale meerdere keren zijn frustraties. Reals duurste transfer ooit zit vaker op de bank dan hem lief is. Solari verkiest telkens Vinicius of Lucas Vazquez boven Bale.

Nadat de nukkige bankzitter inviel en scoorde tegen Atlético pakte hij uit met een vreemd gebaar. En afgelopen weekend duwde hij zijn ploegmaats nog bij hem weg na zijn winning goal op Levante. Allemaal verontrustende signalen die vragen doen rijzen rond de toekomst van Bale in Madrid. Vier redenen waarom de flankaanvaller de verwachtingen in Madrid niet inlost.

Te hoge verwachtingen

Gareth Bale moet in Madrid in de voetsporen treden van Cristiano Ronaldo. Dat is natuurlijk een bijzonder lastige opgave, de Portugees legde de lat op onmenselijke hoogte. CR7 scoorde 451 doelpunten in 438 wedstrijden voor de Koninklijke. Ga er maar eens aan staan. 

Al te vaak geblesseerd

In Spanje noemen ze Bale wel eens smalend de man van glas. Maar ergens hebben de Spanjaarden wel gelijk, sinds zijn komst naar Real was hij al 18 keer geblesseerd. De Welshman miste daardoor maar liefst 74 wedstrijden. Dat is het equivalent van net geen twee volledige LaLiga-seizoenen die hem door de neus geboord werden. 

Geïsoleerd in kleedkamer

De afgelopen maanden lekken meer en meer verhalen waaruit blijkt dat Bale een moeilijke relatie heeft met zijn teammaats. De Spaanse media vinden dat de Welshe linkerpoot zich buiten de groep stelt. Er circuleerden foto's op het net van een etentje bij kapitein Sergio Ramos waarop geen spoor was van Bale. 

Heeft hij dan echt geen vrienden in het team? Volgens insiders raakt Bale geïsoleerd in de kleedkamer. Hij voelt zich niet begrepen en houdt zich afzijdig als er gegrapt en gegrold wordt op training.  De voormalige Tottenham-speler is na zes jaar de Spaanse taal nog niet machtig. Iets wat ze in Madrid maar matig kunnen appreciëren. 

Moeilijke relatie met trainers

Voorlopig is het huwelijk tussen Solari en Bale ook geen groot succes te noemen. De rechterflank neemt het zijn Argentijnse coach kwalijk dat hij geen onbetwiste basisspeler is. En enkele weken geleden liet Bale zich ook ontvallen dat hij het jammer vond dat hij niets hoorde van Zidane na zijn fenomenale prestatie in de finale van de Champions-League.

Toch is de transfer van Bale naar Real niet volledig de mist ingegaan. Sinds zijn komst naar Real is hij enorm belangrijk in finales. Denk maar aan de CL-finale in Lissabon tegen Atlético. Bale kopte Los Blancos in de verlengingen op voorsprong in hun raid naar een tiende CL-finale. 

Of aan zijn fenomenale rush in de finale van de Copa del Rey tegen Barcelona, ook daar maakte hij het beslissende doelpunt. En u herinnert zich vast en zeker nog wel zijn fantastische omhaal in de CL-finale van afgelopen jaar tegen Liverpool.

Toen vertolkte hij als invaller een heldenrol met twee doelpunten in een 3-1 overwinning. Toch nog maar eens nadenken Florentino Perez en co als jullie Bale in de zomer van de hand willen doen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties