Beste voetbalster ter wereld weigert naar WK te gaan en geeft ook haar opmerkelijke redenen

Beste voetbalster ter wereld weigert naar WK te gaan en geeft ook haar opmerkelijke redenen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

U herinnert zich wel nog het 'twerk-incident' toen Ada Hegerberg haar Gouden Bal kreeg. De beste voetbalster ter wereld heeft nu zelf voor commotie gezorgd. Ze weigert immers deel te nemen aan het WK in Frankrijk.

De 23-jarige Noose klaagt daarmee het gebrek aan respect aan voor voetbalsters in Noorwegen. Nochtans krijgen in Noorwegen de vrouwen evenveel betaald voor een groot toernooi als de mannen, maar Hegerberg vindt dat onvoldoende. Ze klaagt met haar actie de gebrekkige infrastructuur en begeleiding aan die ze ter beschikking krijgen. 

Hegerberg besliste daarom om na het EK 2017 te stoppen bij de nationale ploeg. Een beslissing waar ze niet op wil terugkomen. “We hebben geprobeerd om het op te lossen. We hebben met elkaar gesproken, maar ze heeft besloten dat ze niet wil spelen", aldus de Noorse bondscoach Martin Sjogren bij de BBC.

"Ada is een grote naam en het zou geweldig zijn om haar erbij te hebben. Maar als coach moet je je richten op de speelsters die onderdeel van het team willen zijn en dat wil Ada niet”, aldus Sjogren. “We respecteren dat en hebben intussen hard gewerkt met andere speelsters.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties