Mike Vanhamel liep de promotiefinale al eens mis: "Ploegmakkers gewaarschuwd dat de strijd zeker nog niet is gestreden"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 18 reacties
Mike Vanhamel liep de promotiefinale al eens mis: "Ploegmakkers gewaarschuwd dat de strijd zeker nog niet is gestreden"
Foto: © photonews

Beerschot Wilrijk heeft het lot in eigen handen op de slotspeeldag van de tweede periode. Een overwinning en het finaleticket is binnen. Maar dan moeten de 'Mannekes' wel eerst voorbij een stug OHL.

Beerschot Wilrijk heeft misschien wel pech dat het juist nu Oud-Heverlee Leuven treft. Voor de trainerswissel liep het bijzonder slecht bij de Vlaams-Brabanders, na de aanstelling van Euvrard en Vercauteren staat er plots terug een hecht blok.

"De verplaatsing naar Leuven zal geen cadeau zijn", wist Mike Vanhamel te vertellen in Het Laatste Nieuws. "OHL hééft kwaliteiten en tegelijk moeten we zeker geen schrik hebben. We pakten dit seizoen al zeven op negen tegen mijn oude club. En hoewel ze beter in vorm zijn, blijven het toch nog steeds dezelfde spelers."

Liever voor de prijzen meedoen in 1B dan een grijs seizoen draaien bij een middenmoter in 1A

Een trauma is misschien veel gezegd, maar Vanhamel zal geen goede herinneringen hebben overgehouden aan de strijd om een finaleticket tijdens zijn periode bij Lierse. Toen gaven de Pallieters de periodetitel op de laatste speeldag nog uit handen. "Die ervaring indachtig zal ik mijn medespelers waarschuwen dat de strijd zeker niet is gestreden", aldus de sluitpost van Beerschot Wilrijk.

Zijn ervaring in deze fase van de comptetitie kan alvast een voordeel zijn voor de Antwerpse club. "Telkens is dat een heel intense strijd, maar dat vind ik net goed. Liever voor de prijzen meedoen in 1B dan een grijs seizoen draaien bij een middenmoter in 1A. Die ambitie bracht mij naar het Kiel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties