Morioka rekent af met Vanhaezebrouck én Rutten: "Dacht dat ik in het leger zat" en "Hij wou van mij een controlerende middenvelder maken"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 28 reacties

Ryota Morioka over zijn moeilijke passage bij Anderlecht

Morioka rekent af met Vanhaezebrouck én Rutten: "Dacht dat ik in het leger zat" en "Hij wou van mij een controlerende middenvelder maken"

Ryota Morioka heeft bij Charleroi al heel wat meer laten zien dan bij Anderlecht. De Japanner lijkt bevrijd. En dat is ook zo, zegt hij zelf. Bij Anderlecht werd hij in een keurslijf gestoken dat hem niet paste.

Hij ziet het wel niet als een mislukking. "In mijn eerste half jaar was ik goed voor zes goals en drie assists, maar daarna veranderde alles. Hein Vanhaezebrouck maakte van mij een robot. Op het veld moest ik op den duur aan zoveel tactische richtlijnen denken - die bal verplicht naar de flank , die looplijn volgen, dan die zone afdekken - dat ik blokkeerde. En ik was niet de enige. Veel spelers verloren zo hun vertrouwen", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Over zijn 'slechte' conditie had hij ook iets te zeggen. "Dat is nog zo'n ding van Hein: rennen. Tijdens de zomer had ik mijn individuele programma gevolgd. Normaal gezien bouw ik mijn conditie dan verder op tijdens de voorbereiding, maar bij Vanhaezebrouck moet je al honderd procent zijn vanaf de eerste dag.

Controlerende middenvelder

"Hij stak zoveel loopwerk in die trainingen dat we ons afvroegen of we in het leger zaten. We riskeerden ook spierblessures. Dat gevoel had ik nooit elders. Bij Waasland-Beveren met Clement bijvoorbeeld waren we fysiek ook goed, terwijl we heel vaak trainden met de bal."

En het werd niet beter onder Rutten. "Eerst wel, maar tijdens de winterstage sprak ik met Fred Rutten en die zag in mij plots een controlerende middenvelder. Iemand die het spel verdeelt vlak voor de verdediging en dan infiltreert in de box om zelfs voorzetten binnen te koppen. Dat is toch mijn spel niet?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties