Reactie Thorup zag gestresseerde Buffalo's: "Het begint in de hoofden te spelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 5 reacties
Thorup zag gestresseerde Buffalo's: "Het begint in de hoofden te spelen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent heeft tegen KV Oostende alle kansen op play-off 1 gaaf kunnen houden. De Buffalo's wonnen met het kleinste verschil ondanks een karrenvracht aan kansen. Thorup zag dat zijn team de druk echt wel voelde.

"We hebben de laatste weken al veel gepraat over onze situatie", opende Thorup achteraf. "Velen geloofden niet dat het mogelijk was om nog in play-off 1 te geraken. Ik zag deze week dat ook de statistieken ons weinig kans toedichtten." Na de zege tegen Oostende zit het er al wat beter uit.

"We hebben nu negen op negen en zijn zo de tweede beste ploeg in 2019. We hebben alles op die laatste match gezet en daar moeten we het nu doen." Toch ging het bijna mis tegen de Kustboys. "De 1-1 was mentaal niet makkelijk. We hadden twee, drie doelpunten op voorsprong moeten staan bij de rust."

Met een goed gevoel naar STVV

Gent had immers een pak kansen. "Het enige negatieve was de laatste pas of de afwerking." Het kon ook aan de stress liggen. "We hebben meer fouten gemaakt in de passing dan normaal. Voetbal wordt voor 50% in het hoofd gespeeld. Het begint ook wat de spelen nu we kort bij dat bijna onmogelijke doel zijn. Mentaal is het natuurlijk hard om altijd te achtervolgen, maar met die negen op negen gaan we toch met een goed gevoel naar STVV."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties