Clement zag op 'historische dag' het oude KRC Genk terug: "Maar de VAR zorgde voor twijfel in de hoofden"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Genk
| 7 reacties

Philippe Clement opgetogen met de prestatie van KRC Genk tegen Lokeren

Clement zag op 'historische dag' het oude KRC Genk terug: "Maar de VAR zorgde voor twijfel in de hoofden"
Foto: © photonews

Philippe Clement zag KRC Genk een deugddoende zege pakken tegen Sporting Lokeren. Een broodnodige driepunter, want na een 2 op 9 in de competitie was winst een must tegen de Waaslanders.

Genk domineerde tegen Lokeren, maar moest tot 15 minuten voor tijd wachten op de verlossende treffer van Maehle. Een beauty overigens. "Ik ben tevreden over de prestatie van mijn spelers", liet Clement achteraf weten. "Dit was opnieuw het oude KRC Genk. We konden geen drie of vier goals scoren, maar het hadden er zeker meer dan één kunnen zijn."

De niet-toegekende goal van Samatta gaf natuurlijk stof om over na te praten. De bal ging duidelijk over de lijn, maar de VAR greep niet in omdat de communicatie onderbroken was. "We wisten niet dat er geen communicatie met de VAR was", zei de Genk-coach over de bewuste fase.

'Historische dag'

"Natuurlijk verwacht je dat het wordt rechtgezet door de VAR, maar als dat niet gebeurt, komt er twijfel in de hoofden van mijn spelers", aldus Clement. "Maar uiteindelijk is dit een historische dag geworden, want Genk heeft voor het eerst sinds de invoering van de play-offs de reguliere competitie als eerste afgesloten."

De Limburgers zijn op die manier al zeker van Europees voetbal in het seizoen 2019-2020. 

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties