Dit is ons Team van de Week!
Redactie
| 6 reacties

Kums, Vormer en Vanaken: drie Gouden Schoenen op het middenveld in ons Team van de Week

Dit is ons Team van de Week!
Foto: © SC

Op speeldag 29 verzekerden Anderlecht en Standard zich voor deelname aan play-off 1. Club Brugge haalde dan weer met zware 0-4 cijfers uit op het veld van Eupen. Stof genoeg voor ons Team van de Week.

Doel

Butez keepte een puike match en is mee verantwoordelijk voor het feit dat STVV volgende week móét winnen tegen Gent. Thomas Didillon toonde echter nog maar eens zijn waarde voor paars-wit en had een schitterende save in huis op de poging van Ezekiel. Hij geniet onze voorkeur.

Verdediging

Timothy Derijck was outstanding bij AA Gent en als er scherp werd afgewerkt bij STVV had Jordan Botaka een assist of vijf achter zijn naam kunnen hebben. Joakim Maehle was weer in zijn element op de flank bij de competitieleider en scoorde een beauty.

Middenveld

Voor de drie posities centraal op het middenveld moesten we niet lang nadenken. Ruud Vormer liet zien waarom hij ooit verkozen werd tot Gouden Schoen, maar de huidige laureaat, Hans Vanaken, was de échte dirigent van Club Brugge op Eupen. Sven Kums stelde met zijn twee goals het PO1-ticket van Anderlecht veilig.

Manuel Benson bediende Awoniyi en mag de rechterflank voor zijn rekening nemen. Jonathan David was bij Gent een van de meest bedrijvige spelers. 

Aanval

Renaud Emond was de matchwinnaar voor Standard en hij krijgt voorin het gezelschap van Victor Osimhen. De Carolo's zetten als ploeg een mooie prestatie neer en verdienen ook een speler in ons elftal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties