Club Brugge-killer evenaart 35 jaar oud record in Oostenrijkse competitie

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Club Brugge-killer evenaart 35 jaar oud record in Oostenrijkse competitie

Red Bull Salzburg is de fiere leider in de Oostenrijkse Bundesliga. Ondanks het 0-0 gelijkspel afgelopen weekend was er toch reden tot een klein feestje.

De brilscore tegen Sturm Graz was immers de 39ste thuiswedstrijd op rij in de Oostenrijkse Bundesliga zonder nederlaag. Voor de laatste verliespartij in eigen huis moeten we al meer dan twee jaar teruggaan in de tijd. Sinds 27 november 2016 is het stadion van 'die Roten Bullen' een oninneembare vesting geworden. Toen kwam Admira Wacker met 0-1 winnen.

RB Salzburg werd dat jaar wel overtuigend kampioen. Het pakte de titel met 18 punten voorsprong op Austria Wien. Ook dit jaar stevent de killer van Club Brugge in de Europa League af op de titel. De voorsprong op eerste achtervolger LASK bedraagt nu nog negen punten na het 0-0 gelijkspel tegen Sturm Graz.

35 jaar deed SSW Innsbruck dat kunststukje al eens voor. In de eindfase van de competitie kan Salzburg dat record verbreken. De tegenstander voor de eerstvolgende thuismatch moet wel nog geloot worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties