Buffel over zijn toekomst en terugkeer naar Genk: "Al gepolst geweest om T1 of sportief directeur te worden"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties

Thomas Buffel wil ooit hoofdtrainer worden

Buffel over zijn toekomst en terugkeer naar Genk: "Al gepolst geweest om T1 of sportief directeur te worden"
Foto: © photonews

Thomas Buffel is aan zijn afscheidstoernee bezig langs de Belgische velden. Spijtig genoeg is hij net tegen zijn ex-ploeg Genk geblesseerd. Maar niet getreurd: de kans is groot dat hij straks terugkeert naar Limburg...

Buffel zou na zijn carrière immers aan de slag kunnen bij Genk. "Toen we afscheid namen, is er al gepraat over mijn toekomst bij Genk. Maar ik was op dat moment nog niet klaar om helemaal te stoppen met voetballen. Ik weet dat als ik straks mijn schoenen aan de haak hang, er mogelijkheden zijn bij Genk. Het is dan aan mij om te bekijken welke weg ik wil ingaan, wat ik precies wil doen", zegt hij in HBvL.

Maar of dat direct zal zijn... “Ik ben voltijds met voetbal bezig sinds mijn zestiende, 22 jaar al kan ik mijn eigen agenda niet beheren. Dus wil ik even tot rust komen en tijd nemen voor het gezin. Nadien zie ik dan wel. Ik zal niet van het ene naar het andere springen en mezelf verbranden. Waarschijnlijk ga ik dus eerder aan de slag als freelancemedewerker, zodat ik zelf de touwtjes in handen heb.”

Buffel heeft wel ambitie, want ooit wil hij hoofdtrainer worden. “Ik ben al gepolst geweest om ergens hoofdtrainer of sportief directeur te worden, maar daar wil ik nog niet op vooruitlopen. Als ik definitief gestopt ben, zal ik alle zaken die op me afkomen filteren. Volgende zomer meteen ergens aan de slag gaan als hoofdcoach lijkt me niet het ideale scenario. Ik wil vooral de juiste keuze maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties