Slotspeeldag jaar na jaar beslissend voor play-off I
Redactie
| 0 reacties

AA Gent en Sint-Truiden strijden zondag om laatste ticket play-off I

Slotspeeldag jaar na jaar beslissend voor play-off I
Foto: © photonews

AA Gent en Sint-Truiden maken vandaag onderling uit wie play-off I speelt en wie het seizoen moet volmaken in Play-off II. Ook de afgelopen jaren was de slotspeeldag doorslaggevend. Een overzicht.

2017-2018: Standard wel, Kortrijk niet

Vorig seizoen pakte Standard op de slotspeeldag het laatste ticket voor play-off I ten nadele van KV Kortrijk. Standard stond halverwege nochtans 2-0 in het krijt op het veld van Oostende, terwijl Kortrijk op een dubbele voorsprong stond tegen Charleroi en virtueel één punt meer telde dan Standard.

De Rouches scoorden echter drie keer op twintig minuten tijd en wonnen alsnog aan zee. Kortrijk pakte eenvoudig de drie punten, maar moest vrede nemen met een zevende plek en play-off II.

2016-2017: Genk komt er net niet

Twee jaar geleden waren nog vijf clubs in de running voor twee plaatsjes bij de beste zes. AA Gent verzekerde zich van play-off I door KV Mechelen met 3-0 naar huis en play-off II te sturen. Oostende en Charleroi hadden in hun wedstrijden genoeg aan één punt om zich bij de eerste zes te scharen.

Racing Genk won op speeldag dertig met 0-4 op het veld van Westerlo, maar kwam uiteindelijk één punt te kort om zesde te worden.

2015-2016: Standard geeft het weg, Zulte Waregem profiteert

Drie seizoenen geleden stond Standard na negenentwintig speeldagen zesde en telde het één punt meer dan nummer zeven Zulte Waregem. Zulte won op de slotspeeldag makkelijk met 3-0 van Moeskroen, terwijl Standard zwaar de boot in ging op het veld van KV Mechelen.

Zulte Waregem speelde zo alsnog play-off I en mocht vooral Sofiane Hanni en Nicolas Verdier dankbaar zijn. Zij scoorden elk twee keer voor Malinois tegen de Rouches.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties