Heel moedige getuigenis van Frank Boeckx: "Ik begon over te geven om snel af te vallen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties

Frank Boeckx over het leven als profvoetballer met overgewicht

Heel moedige getuigenis van Frank Boeckx: "Ik begon over te geven om snel af te vallen"
Foto: © photonews

Al jaren wordt er op sociale media gelachen met het gewicht van Frank Boeckx. De doelman stond op zijn 26ste zelfs op het punt te stoppen met voetballen omdat hij het allemaal geen plaats kon geven. Maar intussen werd hij als eerste doelman wel nog kampioen met Anderlecht.

Maar zijn carrière verliep niet over rozen. Bij 'Van Gils en Gasten' op Eén deed hij een moedige getuigenis. "Sinds ik profvoetballer werd, had ik daar problemen mee en bovendien werd ik er voortdurend op gewezen. Mensen zeiden me dat ik dit of dat was en dat ik dit of dat moest doen. Dat creëert druk."

"In  je strijd om eerste doelman te worden wil je niemand een reden geven om te zeggen dat je te dik bent. Dus ga je domme dingen doen. Ik begon over te geven om snel af te vallen. Als sportman met boulimia nervosa ben je heel slecht bezig. Gelukkig kende ik Jef Brouwers (sportpsycholoog) al van een vorige club. Ik heb hem gebeld en gevraagd of we eens konden praten."

Druk en een boetesysteem, dat zijn niet de juiste triggers

En dat hielp. Intussen heeft hij het allemaal kunnen plaatsen. "Je eigen lichaam kapotmaken kan niet de bedoeling zijn als voetballer. Je weet dat, maar toch doe je het omdat er druk is en een boetesysteem. Dat zijn niet de juiste triggers om een voetballer te motiveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties