Wereld Downsyndroomdag, dagelijkse realiteit voor Sven Kums en zijn familie: "Ik heb enorme bewondering voor Tobias"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Sven Kums uit zijn bewondering voor zijn petekind Tobias, die het Downsyndroom heeft

Wereld Downsyndroomdag, dagelijkse realiteit voor Sven Kums en zijn familie: "Ik heb enorme bewondering voor Tobias"
Foto: © photonews

Het is vandaag Wereld Downsyndroomdag, een dag waarop we mensen die net iets anders zijn in de kijker zetten. Voor Sven Kums en zijn familie is het de realiteit van elke dag, want zijn petekind Tobias heeft Down. Maar dat maakt de liefde voor het kind er enkel groter op. En ze krijgen het ook terug.

Kums liet de materiaalman afgelopen weekend nog een speciale kapiteinsband maken, met het symbool van het Downsyndroom erop. Petekind Tobias heeft Down en werd ook geboren met een darmafwijking, waardoor hij al drie zware ingrepen moest ondergaan. 

"Ik heb enorme bewondering voor Tobias. Deze winter was superzwaar voor hem. In het ziekenhuis hing zijn lichaam vol met buizen en plakkers. Maar hij trok zich daar zelf niks van aan. Tobias bleef altijd goedgezind. Terwijl als jij of ik dat zou voorhebben, we echt zot zouden worden", uit Kums zijn bewondering voor zijn petekind in HLN.

De jongen is een voorbeeld voor velen. "Vroeger kon ik dagen slechtgezind zijn nadat ik een match had verloren. Nu kan ik veel beter relativeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties