Mbaye Leye schat het niveau van play-off I erg hoog in en verwacht een spannende titelstrijd
Simon Wauters
Simon Wauters
| 1 reacties

Mbaye Leye, spits van Moeskroen vergelijkt niveau play-off I met dat van de Europa League

Mbaye Leye schat het niveau van play-off I erg hoog in en verwacht een spannende titelstrijd
Foto: © photonews

Mbaye Leye moest zich in het verleden drie keer tevredenstellen met de titel van vice-kampioen. Toch staat er ook een mooi record op zijn naam: met 22 doelpunten is hij topschutter aller tijden in play-off I.

Play-off I gaat dit weekend van start. Genk, Club Brugge, Standard, Anderlecht, Gent en Antwerpen strijden om de titel. Leye spreekt zich uit over die laatste rechte lijn naar de titel die hij zo goed kent. 

"Er staat heel veel druk op die play-offs. Het niveau ligt ook een stuk hoger", geeft de Senegalees aan in een gesprek met Sudpresse. "Ik vind dat je het niveau kan vergelijken met dat in de Europa League. Het is het ideale moment voor de spelers om zich te tonen voor bomvolle stadions."  

"Er zitten ook twee of drie keer meer scouts in de tribune", beseft Leye. "Elk jaar tekenen er spelers in Frankrijk of Engeland na play-off I. Ook dit jaar beloven het erg interessante play-offs te worden. Alle topclubs zitten bij de eerste zes en dat gebeurt lang niet elk jaar. Het wordt een spannende titelstrijd." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa League Play-offs - Finale

Nieuwste reacties