Rutten rekent er niet meer op, zomeraankoop Anderlecht heeft probleem en moet misschien vertrekken
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 9 reacties

Elias Cobbaut komt niet meer in de plannen van Fred Rutten voor

Rutten rekent er niet meer op, zomeraankoop Anderlecht heeft probleem en moet misschien vertrekken
Foto: © photonews

Wat is er aan de hand met Elias Cobbaut? De linkerflank van Anderlecht zat weeral niet in de selectie van Fred Rutten voor de match tegen Genk. Wat nog opvallender is: de zomeraanwinst komt eigenlijk niet meer in de plannen van Fred Rutten voor.

De Nederlander werkt volgens zijn principes en dikbetaalde profspelers hebben hun plichten volgens hem. Hij ziet in Cobbaut in ieder geval al geen linksachter, net als hij in Saelemaekers geen rechtsback ziet. Dat is al een probleem, want Cobbaut werd gehaald op voorspraak van Vanhaezebrouck, die hem perfect zag passen in zijn systeem met drie verdedigers waarbij Cobbaut de hele linkerflank zou kunnen doen. 

Toen hij hem uit de kern liet voor de wedstrijd tegen Standard ging Cobbaut de match volgen in de spionkop van paars-wit, maar ging na de wedstrijd ook op bezoek bij de dokter waardoor hij de dag erna niet met de beloften moest spelen. Iets wat in het verkeerde keelgat schoot bij Rutten.

Nog liever Milic

Rutten zet nu nog liever Milic in de ploeg dan Cobbaut, omdat die verdedigend sterker is en hij de organisatie wil bewaren. De Belgische jeugdinternational lijkt ook zijn conclusies getrokken te hebben. Als Fred Rutten volgend seizoen blijft, wil hij weg. Al lijkt de kans dat Rutten straks nog trainer is klein en zal hij dus nog even op zijn tanden moeten bijten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties