"Blij dat mijn assistenten me kalm hielden": Vanhaezebrouck stond machteloos wanneer Coucke de kleedkamer binnenkwam
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 52 reacties

Hein Vanhaezebrouck had het bijzonder moeilijk met de tussenkomsten van Coucke in de kleedkamer van Anderlecht

"Blij dat mijn assistenten me kalm hielden": Vanhaezebrouck stond machteloos wanneer Coucke de kleedkamer binnenkwam
Foto: © photonews

Hein Vanhaezebrouck heeft voor het eerst zijn hart gelucht na zijn vertrek bij Anderlecht. Dat de relatie met de voorzitter niet optimaal te noemen was, is een understatement. Zo moest Vanhaezebrouck zich inhouden toen Coucke de kleedkamer binnenkwam tegen AA Gent.

"Ik heb me een paar keer moeten inhouden toen de voorzitter zich kwam moeien", zei Hein Vanhaezebrouck tijdens een interview met Sporza. "Of beter, de assistenten hielden me wat tegen. De kleedkamer binnenvallen vind ik echt niet kunnen."

Dan zakt je broek af als trainer. Onvoorstelbaar!

Zo kwam Coucke eens een bezoekje brengen aan de kleedkamer tijdens de rust van een duel tegen Gent. Paars-wit stond toen zelfs op voorsprong. "Wij hadden net een bijzonder zware maand achter de rug en tactisch hadden we Gent wat verrast. Daardoor wonnen we die wedstrijd zelfs. Als je voorzitter dan tijdens de rust tegen de spelers komt zeggen dat ze dichter bij hun man moeten spelen, dan zakt je broek af als trainer. Onvoorstelbaar!"

"Of toch niet helemaal. De voorzitter van Thes Sport wordt weleens vergeleken met Balthazar Boma en die vond dat plezant. Maar je verwacht niet dat zoiets bij Anderlecht gebeurt uiteraard", klonk Vanhaezebrouck verontwaardigd.

"Je staat machteloos. Ik ben blij dat mijn assistenten mij hebben tegengehouden en me kalm hielden. Zulke dingen zijn altijd nefast voor je groep. Dat mag nooit gebeuren. Niet met mij, niet met andere trainers. Zoiets kan gewoonweg niet", veroordeelde hij de tussenkomsten van Marc Coucke.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties