Europese gouden schoen 2018/2019: wie staat er het best voor en waar staan de Belgen?

Bart Somers
Bart Somers
| 1 reacties
Europese gouden schoen 2018/2019: wie staat er het best voor en waar staan de Belgen?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Europese gouden schoen beloont elk jaar de beste topschutter op de Europese velden. Vorig seizoen ging Lionel Messi al voor de 5de keer met het kleinood aan de haal. Hoe staan de zaken er voor 2018/2019 voor? Goal.com maakte een tussenstand op.

Het zal niemand verwonderen dat de Argentijn opnieuw het voorlopige klassement aanvoert. Met 31 doelpunten verzamelde hij tot op heden 62 punten, aangezien het systeem aan de grotere competities meer punten toekent. Leo wordt gevolgd door Kylian Mbappé (27 goals, 54 punten) en de Italiaanse veteraan Fabio Quagliarella (21 goals, 42 punten).



Er gaapt dus al een reusachtige kloof tussen Messi en het nummer 3. De enige die hem nog lijkt kunnen bij te benen is Mbappé. Cristiano Ronaldo moeten we momenteel gaan zoeken op plaats 5 met 19 goals en 38 punten.

De Belgen lijken het dit seizoen helemaal te laten afweten. Om onze hoogst geklasseerde landgenoot te vinden, moeten we scrollen naar plaats 37. Het zal niemand verwonderen dat Eden Hazard de kroon spant met 13 doelpunten. Romelu Lukaku kampeert op plek 51 terwijl we Dries Mertens tegenkomen op een 86ste positie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties