Rutten kan toch niet lachen met tweede blunder op rij van zijn doelman: "Op dit niveau..."
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 28 reacties

Thomas Didillon gaat iets mogen uitleggen aan zijn coach

Rutten kan toch niet lachen met tweede blunder op rij van zijn doelman: "Op dit niveau..."
Foto: © photonews

Al je mooie plannen als trainer kunnen in de vuilbak als je keeper na vijf minuten exact hetzelfde doet als wat hij op de eerste speeldag ook deed in Genk: de bal in de voeten van een tegenstander trappen. Fred Rutten schudde het hoofd en probeerde enigzins kalm te blijven.

Achteraf was hij natuurlijk weer zijn berenedeerde zelve en spaarde hij Thomas Didillon nog. Of toch half. "Ik hoop dat dit geen repeterend gedrag is...", trok hij de wenkbrauwen op. "Als je op het niveau Anderlecht wil spelen, mag je zulke fouten niet maken. Dat is niet wenselijk", zuchtte hij. 

Nochtans kon hij altijd op zijn doelman rekenen, maar uitgerekend in play-off 1maakte die zijn eerste twee blunders van het seizoen. "Of we met de verkeerde tactiek gestart zijn? Nee, want heb je ons wedstrijdbegin gezien? Ja, we zijn daarna met drie achteraan gaan spelen en we spelen een uitstekende tweede helft. Maar met uitstekend ben je niks als je er geen resultaten aan koppelt."

Een raar glas

Nul op zes en toch wel enkele zorgwekkende conclusies na twee matchen. Wat mag je er dan nog van verwachten? Rutten probeerde het moreel hoog te houden. "Dit is een teleurstelling voor iedereen natuurlijk. Je weet dat dit een speciale match is. Of het glas nu half leeg is bij mij? Je kan er in ieder geval niet langs onder van drinken." 

Even nadenken wat hij bedoelde en we kwamen tot een vrije vertaling: "We moeten door met wat we hebben." "Ik denk dat we sowieso nog kunnen stijgen in de stand." Om maar te zeggen: vierde is het hoogst haalbare volgens ons.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties