ONGELOOFLIJK: Het Ajax-sprookje blijft duren, nu ook Juventus voor de bijl!
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 55 reacties

Ajax staat in de halve finales van de Champions League!

ONGELOOFLIJK: Het Ajax-sprookje blijft duren, nu ook Juventus voor de bijl!
Foto: © photonews

Het is niet te geloven, maar na Real Madrid is ook Juventus voor de bijl gegaan. Ajax blijft Europa verbazen met zijn bende jonkies. Want wie maakte het verschil tegen De Oude Dame? Donny Van de Beek (21) en Matthijs De Ligt (19)... Het goud van Nederland voor vele jaar te komen!

Ajax zag na een paar minuten reeds Mazraoui geblesseerd uitvallen. Een domper in het begin van de match, maar de Amsterdammers bleven gewoon hun spel spelen waarmee ze al zovel lof geoogst hebben. Het tempo in de wedstrijd lag trouwens bijzonder hoog. Zelden gezien, zo'n wedstrijd met zoveel intensiteit.

Onbevreesd, onbevangen, fantastisch!

Ajax heeft de jeugd, Juventus de ervaring. En natuurlijk ook Cristiano Ronaldo, die na een halfuur zijn neus voor doelpunten weer eens liet bewonderen met een perfecte kopbal. Even twijfel, maar op de beelden was te zien dat de Juve-spelers niks fout deden bij de hoekschop. 

Maar nog was Ajax niet aangeslagen en knokten ze zich terug. Tadic en Neres hadden zich al eens door het Italiaanse centrum gewrongen, maar het was Donny Van de Beek die de score gelijk trok en het Juventus Stadium stil kreeg. Zalig toch die 'kleine' ploeg die tegen alle groten speelt alsof ze in hun hof aan het shotten zijn?

Kansen bij de vleet

Ziyech had vroeg in de tweede helft zelfs de trekker kunnen overhalen, maar Szczęsny pakte uit met een schitterende reflex. Maar hoe ze dat weer uitspeelden... Van de Beek lag weer aan de basis met een schitterende pass. De twee zelfde protagonisten even later en weer hield de doelman een schitterende trap van Van de Beek uit zijn doel.

Juventus had al lang tegen de touwen moeten liggen, want Ajax bleef de kansen bij elkaar voetballen. Een sprookje is het! Met Van de Beek als exponent, de beste man op het veld. En het zat eraan te komen: bij een corner kopte De Ligt de 1-2 in doel. Jongens, jongens, waar gaat dit stoppen? 

Cristiano Ronaldo mist trouwens voor de eerste keer sinds 2010 de halve finales van de Champions League

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties