"Onze voorbereiding op de bekerfinale begint zondag in Anderlecht"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
"Onze voorbereiding op de bekerfinale begint zondag in Anderlecht"
Foto: © photonews

Zondag staan met KAA Gent en RSC Anderlecht twee teams tegenover elkaar die hun eerste punten in play-off 1 nog moeten sprokkelen. Anderlecht heeft nog een lange weg te gaan naar een Europees ticket. Gent kan met de bekerfinale op 1 mei een binnenweggetje nemen.

"Iedereen praat hier over de bekerfinale, ik hoor het langs alle kanten", zei Thorup op de persconferentie van AA Gent op vrijdag. "Ze zeggen dat de beker winnen het enige is waaraan wij nog moeten denken. Maar voor mij is wedstrijden winnen nu het allerbelangrijkste."

"Op die manier tanken we vertrouwen. In dat opzicht start onze voorbereiding voor de bekerfinale zondag al in Anderlecht. Voorlopig denk ik nog niet echt aan die bekerfinale, maar wel aan hoe we Anderlecht moeten kloppen."

Beide clubs zijn met een 0 op 12 aan de play-offs begonnen en zijn op zoek naar eerherstel. "Ik weet dat we nog geen punten hebben verzameld in deze play-offs, maar gezien onze manier van spelen vind ik dat we wel recht hebben op punten."

"Niet dat het vertrouwen helemaal is weggezakt, maar wedstrijden winnen is de belangrijkste bron van vertrouwen. En dat moeten we zondag doen in Anderlecht", besloot Thorup.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties