Arbitrage voor Club Brugge - Anderlecht roept nare herinneringen op bij beide teams
Simon Wauters
Simon Wauters
| 14 reacties

Erik Lambrechts en Lawrence Visser wacht zondag een zware taak tijdens Club Brugge - Anderlecht

Arbitrage voor Club Brugge - Anderlecht roept nare herinneringen op bij beide teams
Foto: © photonews

Zondagavond ontvangt Club Brugge Anderlecht. Een wedstrijd die je ondanks het rampseizoen van Anderlecht toch nog steeds een topper mag noemen.  

Anderlecht gaat in het Jan Breydelstadion op zoek naar een eerste overwinning in play-off 1, terwijl Club geen punten mag laten liggen als het leider Racing Genk nog wil bedreigen.

Intussen is de wedstrijdleiding voor de topper bekendgemaakt. En die maakt geen van de twee supporterskernen gelukkig.

Erik Lambrechts moet de wedstrijd in goede banen leiden. Lambrechts is de scheidsrechter die twee weken geleden Standard – Anderlecht liet stilleggen na een regen van vuurpijlen uit het bezoekende vak.

Een deel van de paars-witte fans was helemaal niet te spreken met die beslissing omdat de Classico in het verleden nooit definitief werd gestaakt wanneer supporters van Standard zich aan gelijkaardige feiten vergrepen. “Omgekeerd zou hij die beslissing nooit hebben durven nemen”, viel her en der te lezen.

Lawrence Visser is aangesteld als VAR en dat zullen ze bij Club Brugge dan weer niet zo graag horen. Visser floot afgelopen weekend geen strafschop na een overtreding van Jelle Van Damme op Loïs Openda, tot onvrede van alles wat blauw en zwart was.

Visser werd in de bewuste fase ook niet geholpen door zijn toenmalige VAR: Tim Pots. “Ze liggen weer te slapen in het busje”, fulmineerde aanvoerder Ruud Vormer toen tijdens de rust.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties