Berge: "Normaal trekken wij als underdog naar Jan Breydel. Maar nu..."
Simon Wauters
Simon Wauters
| 6 reacties

Sander Berge kan niet wachten om Club Brugge in de ogen te kijken

Berge: "Normaal trekken wij als underdog naar Jan Breydel. Maar nu..."
Foto: © photonews

Racing Genk speelt zondagavond een cruciale wedstrijd op het veld van Club Brugge. Als Genk wint is het kampioen, als Club Brugge wint nadert het tot op -minder dan- drie punten van de Limburgers.  

Eén van de cruciale Genkse pionnen is Sander Berge. In een gesprek met Het Laatste Nieuws blikte hij vooruit naar de wedstrijd van zondag.

“Ik ben trots dat we in deze positie aan dit drieluik kunnen beginnen”, aldus de grote Noor.  “Daar droomden we van. Maar we hebben nog altijd niets in handen. Zondag staat de match van het jaar op de agenda. Maar dat zorgt niet voor nervositeit. Iedereen is kalm, blij en voldaan. Ik proef opwinding bij iedereen. Het kan niet snel genoeg zondag zijn.”

“Natuurlijk willen we de titel pakken op het veld van Brugge door er te gaan winnen. Maar van druk is er geen sprake, die ligt bij hen. Zij hebben alles te verliezen”, beseft Berge.

“Normaal trekken we als underdog naar het Jan Breydelstadion, maar nu hebben we een voorsprong van zes punten. Je gaat mij niet horen zeggen dat wij de grote favoriet zijn. Club Brugge heeft een sterke thuisreputatie. Maar we starten wel op gelijke voet. I Love it.”

Berge beseft maar al te goed dat de twaalfde man een rol gaat spelen in het Jan Breydelstadion. “Natuurlijk zullen we een warm onthaal krijgen. De fans zullen de volumeknop opendraaien. Ze willen ons aan het wankelen brengen. Maar hoe zwaarder de opdracht, hoe meer fun. Dit zijn de wedstrijden waar ik voetballer voor ben geworden”, besloot Berge

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties